Η μυστική συνταγή του αυτοκρατορικού applestrudel

applestrudel-castle-vienna-2
  • Προβολές
    238

Applestrudel

Βιέννη, η πόλη του applestrudel, του καφέ και της μουσικής…

Ταξίδι με αιτία την «μύησή μου» στην δημιουργία του αυτοκρατορικού applestrudel στο ατμοσφαιρικό Παλάτι Σεπρούν, το παλάτι της Σίσσυ. Μυσταγωγία και η αυθεντική συνταγή «δική σας» αν και θεωρείται μυστικό επτασφράγιστο !! Όχι όμως για εσάς …….

Η Πριγκίπισσα Σίσσυ είναι η εμβληματική προσωπικότητα της Αυστρίας, που αγαπήθηκε και στιγμάτισε την Βιεννέζικη ζωή, χάρισε χρώμα και αίγλη . Στην αυστριακή γαστρονομία έβαλε την δικής της σφραγίδα με το περίφημο applestrudel. applestrudel-castle-viennaΤο όνειρο κάθε γευσιγνώστη είναι να το δοκιμάσει σε ατμόσφαιρα εποχής ….. Εμείς περάσαμε τις πύλες του Παλατιού Σεμπρούν. Μπαίνοντας από την Κεντρική είσοδο κατευθυνθήκαμε αριστερά και γρήγορα «κατεβήκαμε» στο αυτοκρατορικό αρτοποιείο.  Στο υπόγειο τα παρασκευαστήρια του θρυλικού applestrundel. Mία έντονη ματιά στο παρελθόν.

Η επίδειξη παρασκευής του ονειρικού γλυκού μόλις έχει αρχίσει …… Όλα γίνονται με την αίγλη και την μυσταγωγία εκείνης της εποχής. Μου φάνηκε ιδιαίτερα εύκολο ….. Το δοκίμασα σχεδόν αχνιστό….. με αυτή την υπέροχη σαντιγί. Το δεύτερο κομμάτι ήρθε στο τραπέζι μας συνοδεία ανάλογου καφέ στο Rezidenz café του παλατιού… Το όνειρο…

 

Rezidenz café

Strudelshow

0043124100310

Αυθεντικό Παλατιανό applestudel  από το Σεπρούν, Βιέννη

 

 

    Αφήστε μια κριτική